Prajitura simpla usor de facut ingrediente putine si rejultat deodebit,crocanta deasupra si parca insiropata .
Acesta rreteta are un semnificat mai deosebit era prajitura pe care mi-o pregatea mama mea ,care nu mai este langa mine de 20 de ani,am dat din intamplare de o foaie ingalbenita cu scrisul mamei mele ,una din putinele amintiri de la ea ,reteta asta cu mere ,e simpla si am pregati- o cu amintiri si cu suflet.
Ingrediente 1 pachet de unt moale,300 gr zahar pudra ,300 gr faina,3 oua ,un praf sare ,vanilie ,scortisoara si cinci sase mere mari.
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,,separat se freaca untul cu zaharul si esenta de vanilie se adauga apoi galbenusurile unul cate unul apoi albusurile amestecand de sus in jos lejer apoi faina putin cate putin,va rezulta un aluat cam ca cel de eclere ,cand l-am vazut am avut indoieli ,cine stie ce o iesi.....nu stiam cum sa l pun in tava dar cu ajutorul unui sac a poche se rezolva .Se imparte aluatul in doua parti egale ,se tapeteaza o tava de 22/30 cu hartie de copt se pune o jumatate de aluat in tava si se baga la cuptor la foc moderat pana cand se face pe jumatate copt ,sa se intareasca astfel incat cand o sa pune m merele nu da inapoi.
Merele se rad se scurg de zeama si se calesc cu zahar si scortisoara dupa gust pana cand se topeste zaharul se racesc.Merele se pun peste aluatul pe jumatate copt iar peste mere se pune cea de a doua parte de aluat,se pune iar la cuptor la foc moderat ,deasupre eu am presarat ininte de a o baga la cuptor zahar ,Se taie rece
Commenti
Posta un commento