Passa ai contenuti principali

Focaccia cu ton si rosii cherry




O tarta simpla ,delicioasa ….
Ingrediente-500 gr faina de calitate ,eu am folosit manitoba,cea care se foloseste pentru cozonac,ca sa iasa pufoasa,10 drojdie proaspata,o lingurita rasa de sare,30 ml ulei floarea soarelui,circa 300 ml apa calduta
Se pune drojdia in putina apa calduta sa se dizolve apoi se framanta un aluat din toate aceste ingrediente adaugand apa putin cate putin,trebuie sa rezulte un aluat nu prea tare,se acopera cu un prosop la loc cald si se lasa sa dospeasca .Intre timp se desfac 2-3 cutii de ton se scurg de ulei si se spala 5-6 rosii cherry,se taie rosioarele in patru.Se tapeteaza o tava cu hartie de  copt ,pe hartia de copt punem un strat de ton si rosiile taiate in sferturi,se rastoana apoi aluatul dospit pe masa de lucru,atentie,nu folositi sucitorul pentru a intinse aluatul ,usor cu ajutorul mainilor presati usor pana cand obtineti forma dorita ,eu am facut rotund ,dar se poate face si patrata tarta ,se aseaza apoi aluatul peste tonul si rosiile pregatite ,se preseaza usor cu degetele se pune un pic de ulei de masline deasupra si un praf de sare ,eu am mai adaugat si oregan,se lasa iar la dospit circa 40 minute apoi se coace la 200 grade pentru circa 30 minute,cuptorul sa fie deja incalzit ,se serveste rece sau calda.
Pofta buna!!!

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.