Passa ai contenuti principali

Ciambella cu mac ,gem de afine si glazura alba





 Ingrediente  380 gr faina,4 linguri seminte mac,180 gr unt moale,230 gr zahar,3 oua,sucul de la o portocala ,un plic praf de copt,250 ml lapte,un praf de sare,,unt si faina pt uns tava.

Glazura 1 albus,150 gr zahar pudra,cateva picaturi zeama de lamaie cat sa iasa o glazura ca o smantana mai groasa.

Se mixeaza zaharul cu untul pana devine spuma,se adauga unul cate unul ouale apoi celelalte ingrediente,se obtine o compozitie ca de pandispan ,mai groasa putin,se tapeteaza o forma de cicmbella cu unt si faina si se pune compozitia,se coace la foc moderat se face proba cu scobitoarea,cand e gata se lasa  sa se raceasca in forma apoi se rastoarna,rece se taie in trei ,atentie ca se sfarma usor,nu trebuie insiropat,se pune un strat peste care se adauga un strat de gem,foaie blat ,gem si foaie blat ,peste ultima foaie blat se toarna glazura (preparat amestecand cele trei ingrediente).Esuper buna ,se poate folosi si alt tip de gem.

Commenti

  1. Immm ce bine arata. Cu siguranta am sa incerc si eu.
    Sa ai weekend fain.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.