Se amesteca ingredientele solide (fara cacao), intr-un vas,separat se amesteca cele lichide (fara siropul de menta), apoi se adauga acestea peste cele solide ,se amesteca si rezulta o compozitie ca la checul normal cu oua,depinde de umiditatea fainii,impartim compozitia in doua ,intr-o parte adaugam cam o cescuta cu sirop de menta,acum conteaza gustul dupa coacere de concentratia siropului de menta,daca adaugati mai mult sirop pentru culoare si pentru gust puteti sa mai adaugati o cescuta de faina ,ca sa rezulte un aluat ca o smantana groasa ,in cealalta parte de aluat se adauga cacao si un pic de sirop de portocala daca e necesar ca sa aiba aceeasi consistenta ca cel cu menta.Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri se pune aluat in tavi alternand cele doua compozitii,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea.
Se amesteca ingredientele solide (fara cacao), intr-un vas,separat se amesteca cele lichide (fara siropul de menta), apoi se adauga acestea peste cele solide ,se amesteca si rezulta o compozitie ca la checul normal cu oua,depinde de umiditatea fainii,impartim compozitia in doua ,intr-o parte adaugam cam o cescuta cu sirop de menta,acum conteaza gustul dupa coacere de concentratia siropului de menta,daca adaugati mai mult sirop pentru culoare si pentru gust puteti sa mai adaugati o cescuta de faina ,ca sa rezulte un aluat ca o smantana groasa ,in cealalta parte de aluat se adauga cacao si un pic de sirop de portocala daca e necesar ca sa aiba aceeasi consistenta ca cel cu menta.Se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri se pune aluat in tavi alternand cele doua compozitii,se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea.
Commenti
Posta un commento