Passa ai contenuti principali

Tort Londra- Bianca 15 ani

Pentru cei 15 ani pe care i-a implinit fetita mea,sau piticul meu cu ii zic eu am avut de facut un tort cu tema Londra,un pic de emotii caci nu stiam de unde sa incepp si cu ce sa incep,cand mi-a zis ce si-ar dori i-am zis ,nuuuu e greu,doar nu ma pui sa fac ceasul Londrei,big benul,imposibil,dar apoi stand si gandindu-ma bine mi-am zis ia stai asa o fi chiar asa greu?? ma apuc si incerc ce-o iesi o iesi....si asta e rezultatul,big ben,umbrelute,autobuz,cabina telefonica,coroana regala.....



 photo lo_zps0c645472.jpg photo wwwww_zps72b46ccd.jpg  photo l_zps165d8d4c.jpg  photo ui_zpsa32f825f.jpg  photo ui_zpsa32f825f.jpg  photo oi_zps6c1ac06a.jpg  photo www_zps778b0be0.jpg  photo ww_zpse121da0d.jpg  photo w_zps0fee5f7c.jpg

Un tort cu tema Londra, Bianca fetita mea care  a implinit 15 ani mi-a dat o idee  sa fie ceva cu Londra,eu m-am straduit sa ii indeplinesc cat de cat dorinta,a iesit ceea ce a iesit........e un pandispan simplu cu crema alese de ea crema de iaurt capsuni si crema ce frisca
La multi ani "PITIC" cum ii spun eu inca de cand era mica,sanatate si tot ce doresti sa ti se indeplineasca.....te pupam dulce mami ,Teodor si tati
Auguri!!! Blat 8 oua ,8 linguri zahar,un praf sare,esenta vanilie,8 linguri faina cu varf,4 linguri ulei Se separa albusurile de galbenusuri se mixeaza albusurile spuma cu un praf sare si apoi se adauga 3 linguri zahar si se ma i mixeaza pamìna cand se topeste zaharul,se mixeaza separat galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albisìcioasa apoi se amesteca cu albusurile amestecand lejer de sus in jos,se adauga apoi faina cernuta putin cate putin amestecand lejer ,apoi esenta de vaniliesi uleiul,se pune intr.o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat,rece se taie in trei

Crema de frisca -200ml frisca lichida,2 linguri miere de albine,2 linguri lapte rece,4 gr gelatina-se pune gelatina in putina ape rece sa se inmoaie,se mixeaza frisca se adauga mierea de albine ,laptele si apoi gelatina topita la microunde sau aburi

 Crema iaurt capsuni- Crema-200gr iaurt cu fructe,4 gr gelatina,25 gr zahar,150 ml frisca.Se pune gelatina cu putina apa la inmuiat,separat se mixeaza frisca se adaugaapoi zaharul,iaurtul si la urma gelatina in prealabil dizolvata lamicrounde sau aburi Am facut un sirop de zahar dupa gustul meu zahar apa ,coaja de lamaie,vanilie Se insiropeaza blatul si in tava in care am copt blatul ,acoperita cu folie alimentara am inceput sa asamblez tortul blat insiropat,crema ,blat, crema ,blat,se pune la rece si dupa 2 ore se tastoarna pa un platou,l-am acoperit cu pasta de zahar,de data asta am cumparat-o,inainte de a pune pasta de zahar am pus un strat de crema de unt,cantitati egale de zahar pudra cu unt mixate impreuna,ceasul l-am facut din ciocolata plastica iar celelalte decoratiuni din pasta de zahar

Commenti

  1. Très joli gâteau c'est du bon travail!

    Bissous

    RispondiElimina
  2. La multi ani Biancai, multa sanatate, fericire si noroc.
    Foarte frumos tortul.

    RispondiElimina
  3. La Multi Ani!sa traiasca cu sanatate fericire,bucurii,impliniri!
    ps.tortul e tare simpatic si delicios!

    RispondiElimina
  4. Waw ! Ce ma bucur ca pot lasa comentariu sper sa se vada ca ultimele nu au aparut !

    RispondiElimina
  5. A iesit chiar frumos! Felicitari! Foarte bine ca te-ai ambitionat sa-l faci!

    RispondiElimina
  6. La multi ani !!!
    Ce idee frumoasa de tort :) A iesit superb !

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.