Passa ai contenuti principali

Tort cu ciocolata si frisca

Un tort ciocolatos pentru Sfantul Mihai al nostru-La multi ani sotului meu sanatate si numai bucurii sa-ti dea Dumnezeu!





Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,4 linguri ulei ,un praf sare
Modul de preparare-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare si la sfarsit cand sant batute bine spuma se adauga 2 linguri de zahar ,separat se bat albusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa se adauga uleiul apoi se apune peste albusuri amestecand lejer de sus in jos,se adauga si faina putin cate putin,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ce coace la foc moderat circa 30 minute,proba cu scobitoarea,se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Ingrediente crema 400 gr frisca lichida dulce,8 gr gelatina,4 linguri miere de albine,4 linguri lapte.gocce de ciocolata
Modul de preparare-se pune gelatina in putina apa la moi,se bate frisca se adauga mierea,laptele si gelatina pusa in prealabil pe aburi sau la microunde,se adauga si ciocolata.
Ingrediente glazura-210 gr ciocolata,165 gr frisca lichida,25 gr miere ,42 gr unt
Modul de preparare-se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc moderat se amesteca mereu pana se topeste ciocolata,nu se clocoteste
Siropul pentru insiropat blatul-eu am folosit un sirop simplu cu apa,zahar,coaja rasa de lamaie,vanilie,rom
Se asambleaza tortul blat,crema,blat ,crema..in tava in care am copt blatul tapetata in prealabil cu pelicula alimentara,se pune la frigider pana cand se intareste crema,apoi se rastoarna pe platou,se pune glazura calduta pe tort si se decoreaza dupa cum va place,eu am folosit piscoturi de sampanie , la un capat i-am inmuiat in ciocolata topita si apoi le-am dat prin zahar si le-am lipit pe marginea tortului,deasupra am folosit niste formine facute de mine din ciocolata topita.

Commenti

  1. mas que bonito adorei a decor ela esta 5* bjs

    RispondiElimina
  2. Wow... ce frumos!!... Cum ai facut ornamentele de ciocolata?... Nu e simplu deloc!

    RispondiElimina
  3. Vai ce bine arata! Foarte reusite decoratiuni!
    La multi ani sotului!

    RispondiElimina
  4. Tortul arata minunat! Cu siguranta sarbatoritul a fost incantat! Pup

    RispondiElimina
  5. Imi place fff mult cum ai decorat tortul, foarte inventiv!
    O sa folosesc si eu metoda piscoturilor glazurate, ms ptr idee! :P
    Felicitari :*

    RispondiElimina
  6. Quando c'è la cioccolata divento pazzo!!! un abbraccio...ciao

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.