Passa ai contenuti principali

Flori de toamna cu crema de nuci















Particip cu aceasta reteta la "Concurs cu arome de toamna"  Pastai de Vanilie organizat pe blogul lui vio-Caietul cu retete
Ingrediente aluat 800 gr faina,un praf sare,160 gr zahar,2 cani lapte(eu am pus de soia caci le-am facut de post),200gr margarina,30 gr drojdie proaspata,esenta de vanilie sau seminte din batonul de vanilie,coaja rasa de la o lamaie,sofran pentru culoare,caci nu am pus oua
Ingrediente crema-nuci macinate,zahar dupa gustul fiecaruia,esenta de vanilie,un strop de lapte cat sa se amestece nuca cu zaharul si sa rezulte o crema groasa
Zahar vanilat pentru pudrat .
Modul de preparare-se pune drojdia cu lapte caldut si 2 linguri zahar si se lasa circa 10 minute,separat se pune faina,sarea,zaharul ramas,coaja de lamaie si margarina la temperatura camerei intr-un castronel,dupa cele 10 minute se adauga in laptele cu drojdie esenta de vanilie,sofranul ,se adauga peste faina si se face un aluat potrivit de tare,se mai adauga faina daca e nevoie,se acopera cu un servet si se lasa la loc cald sa dospeasca timp de 1 ora,dupa o ora se intinde o foaie groasa circa 1cm grosime ,se taie patratele,eu le-am taiat cu latura 8 pe 8 cm sau mai mari un pic 10 pe 10 cm si se taie apoi ca in foto la colturi ,se pune in mijloc o lingurita de crema de nuci ,dupa ce se formeaza floarea se apasa cu degetul in  mijocul florii pentru a o fixa,se pun pe un servet presarat cu faina si se lasa la dospit inca 1 ora,dupa o ora se ung cu lapte si miere,se coc la foc moderat pana devin rumenioare,se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Cu acesta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie pe blogul Caietul cu retete

Commenti

  1. Daca e vorba de nuca , spun prezent . Tare fain arata florile tale.

    RispondiElimina
  2. wuau mas que bonito adorei o passa a passo parabens bjs bfs

    RispondiElimina
  3. Delicioase...cu asa o umplutura!
    baci..weekend placut!

    RispondiElimina
  4. Ingenios modul de a realiza florile de toamna! Foarte frumoase ti-au iesit! :)

    RispondiElimina
  5. si pe mine m-a fascinat stilul acesta de taietura. mai ales ca poti crea adevarate bijuterii dulci!

    RispondiElimina
  6. Hola guapa tu

    Una magnifica recepta, amb el teu permís naota la la formula, humm, que bo

    Que tinguis molta sort en el concurs, avui, demá i sempre

    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  7. Cat sunt de frumoase!!! Trebuie sa le fac si eu, imi plac maxim! puup

    RispondiElimina
  8. Foarte frumoase!!! ...dar daca vrem sa punem oua? Cite oua?

    RispondiElimina
  9. anonimdaca vrei sa pui oua poti adauga 2 oua dar maresti si cantitatea de faina,scuze ca iti raspund asa tarziu

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.