Passa ai contenuti principali

Tort mixt-frisca si ciocolata





Pofta de dulce....am zis decat sa fac o prajitura mai bine fac un tort fara o ocazie speciala,asa pentru familia mea,ajutor am avut Teo si Bianca care vor sa invete sa faca dulciuri....

Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie
                  crema 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte,8 gr gelatina,bucatele de ciocolata
                 glazura 210gr ciocolata amaruie,165 ml frisca lichida,25 gr miere,42 gr unt moale

Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vanilie,se coace intr-o forma rotunda la foc moderat,se lasa sa se raceasca si apoi se taie in trei.
Crema se bate frisca se adauga mierea laptele si apoi gelatina( in prealabil inmiuata in apa rece si apoi la microunde sau pa aburi,) se adauga apoi bucatele de ciocolata.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida,mierea si untul.
Se insiropeaza blatul cu un sirop( eu am facut un sirop din apa,zahar,esenta de vanilie) si se aseaza primul blat in forma in care s-a copt blatul,tapetata cu folie alimentara,se pune crema,blat ,crema blat si se da la rece,pana se intareste crema,eu l-am last peste noapte,apoi se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata.

Commenti

  1. Delicios cu frisca si ciocolata...mmmmm..apoi tu esti specialista in torturi!
    baci

    RispondiElimina
  2. categoric, astazi este ziua torturilor superbe!

    RispondiElimina
  3. Cat de bine arata!!!... EU nu am avut curajul sa incerc niciodata modelul acesta de ornat!... Nu am avut curaj!... Nu cred ca imi iese!

    RispondiElimina
  4. Ce frumos si gustos...mmm...un deliciu !

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor,,va doresc o zi buna
    felis incearca si nu ai sa regreti e usor si de efect

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.