Passa ai contenuti principali

Aroma de cirese la pahar

 
 Crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese
Se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Crema de frisca200 gr frisca lichida ,2 linguri lapte,2 linguri miere de albine,5 gr gelatina
Se bate frisca,se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca,in frisca deja batuta se adauga mierea laptele , gelatina,vanilia.
Ciocolata topita pentru decorat paharele si gem de cirese
Se topeste ciocolata, cu ajutorul unei pensule se decoreaza orice modele dorim pe interiorul paharelor tinute in prealabil la congelator pentru circa 15 minute,se pune un strat crema de cirese se pune pararul la congelator sa se intareasca,apoi adaugam un strat crema frisca,un strat gem,strat frisca si iar la congelator 10-15 minute,apoi un strat crema cu cirese,se decoreaza cu cirese,ciocolata....

Commenti

  1. Dungile de cioco pe pahar ii da o nota aparte. Minunat, felicitari! Pup!

    RispondiElimina
  2. O prezentare de nota 10!!!! Felicitari!P.S. Comentariul anterior(cel cu tortul de ziua ta), vad ca nu mi s-a inregistrat.. dar iti urez, cu intarziere, un calduros La multi ani!!!!!!!

    RispondiElimina
  3. Ce bunaciune!numai bun intr-o seara de vara ......

    RispondiElimina
  4. Cat de bine arata! Super, super!!! Pupici

    RispondiElimina
  5. Cat de bine si imbietor arata!Ador deserturile prezentate intr-un pahar!
    O zi minunata!

    RispondiElimina
  6. Buna seara,m-am bucurat cand am descoperit acest blog,al unei galatence!l-am vizitat si am ramas foarte incantata de ce am gasit;te felicit si sper sa nu te superi,dar am trecut adresa ta in lista blogurilor preferate la mine pe blog;sper ca simpatia sa fie reciproca;o noapte linistita!!

    RispondiElimina
  7. Uauuu, ce rasfat ! Un deliciu !
    Pupici :*

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.