Passa ai contenuti principali

Prajitura cu aroma "dementa"


Ingrediente blat 6 oua,6 linguri zahar,un praf sare,5 linguri faina,3 linguri ulei ,2 linguri cacao
crema 500ml frisca lichida indulcita deja,2 linguri lapte,12 gr gelatina,5 linguri sirop menta concentrat

Modul de preparare-blat -se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga 3 linguri de zahar din cele 6 linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos,la sfarsit uleiul,cacao,se imparte in doua si se coc doua foi intr-o tava 35/25cm.
Crema-se bate frisca ,separat se pune gelatina la inmuita in putina apa rece ,dupa 10 minute se dizolva pe aburi sau la microunde,in frisca batuta se adauga laptele,siropul de menta si gelatina.
Se pune in tava in care s-a copt blatul,o folie alimentara,prumul blat,treisferturi din crema ,al doilea blat,crema ramasa si se rade ciocolata.Se pune la rece sa se intareasca crema. 

Commenti

  1. Encore un délicieux et parfait gâteau, en plus a la menthe une délice, ils est superbe, bravo

    RispondiElimina
  2. "Dementa" asta pare sa fie tare gustoasa!

    RispondiElimina
  3. O prajitura cu adevarat dementiala:)!!!!!Imi place tare mult reteta:X!!!Pupici

    RispondiElimina
  4. Ce buna trebuie sa fie!Weekend minunat!

    RispondiElimina
  5. Este dementiala :))) arata tare bine si gustul sigur este pe masura !

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.