Ingrediente blat-8 oua mari ,8 linguri zahar,un praf sare,8 linguri faina,coaja lamaie ,vanilie
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele 8,se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas se adauga peste albusuri,apoi se adauga faina amestecand lejer de sus in jos,aromele.Se tapeteaza o forma cu hartie de copt ,din aceasta compozitie am facut si un blat mic pentru casuta,se coc la foc moderat.
Crema ganache-200 frisca lichida,200 ciocolata-se pun la foc moderat pana cand se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba,se lasa la racit,apoi se mixeaza si se adauga esenta rom.
Crema frisca 250ml frisca lichida,2 linguri lapte,2linguri miere,3 gr gelatina-se inmoaie gelatina in putina apa rece,apoi la microunde se pune pentru cateva secunde ca sa devina lichida,se bate frisca se adauga mierea laptele si gelatina.
Blatule se taie in trei si se umple cu cele doua crema,pentru insiropat blatul am folosit un sirop din apa,zahar,coaja de lamaie,vanilie,am decorat cu pasta de zahar.Fluturasii ii apartin fetitei mele ,ea i-a pictat cu coloranti alimentari.
Que pastel tan bonito y seguro que riquisimo, enhorabuena.
RispondiEliminaBesitos
Ce frumos a iesit! Te felicit!
RispondiEliminaOricum,mie mi-ar parea rau sa-l mananc! :)
Foarte frumos!...
RispondiEliminace frumos e!
RispondiEliminaFelicitari pentru tort !!!Culorile le-ai cumparat de aici? Sigur ca a iesit si foarte bun .....Mi-a venit dor de Teletubbies...:))))
RispondiEliminaPupici si o seara placuta !!!
multumesc tuturor,le-a placut mult nu numai copiilor si si adultilor,culorile le-am cumparat de aici petronela,in praf sau gel
RispondiElimina