Leila ,mi-ai facut o pofta de cozonac cu mac ca nu am rezistat pana la Pasti si am si executat doi,foarte buni,mai repet reteta ,nu de post ,si la Pasti,am folosit aceeasi reteta de la cozonacei de post,doar ca am folosit lapte de orez ,nu de soia.
Umplutura circa 150 gr mac macinat,4-5 linguri zahar sau dupa gust,lapte cat sa acopere macul.Se pune macul intr-o craticioara se pune zaharulsi apoi lapte de soia sau orez cat sa acoprere macul,se lasa sa fiarba circa 15 minute pana se ingroasa,se lasa apoi la racit.
Modul de preparare-am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar,am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult ,5-10 minute,am lasat mai moale aluatul,se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent,se fac cozonacii si ce-i mai important,am vazut eu,sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora,se coc la foc moderat,proba cu scobitoarea,deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia( nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine,se ung cand sant aproape gata).
Ingrediente-
Ingrediente-1 kg faina,40-50 gr drojdie proaspata,9 linguri zahar,circa 100gr margarina,4-5 linguri ulei floarea soarelui,lapte soia sau de orez, am pus circa 2 cani(400-500 ml)depinde si de faina,coaja de la o lamaie rasa,vanilie,esenta rom,o lingurita rasa sareUmplutura circa 150 gr mac macinat,4-5 linguri zahar sau dupa gust,lapte cat sa acopere macul.Se pune macul intr-o craticioara se pune zaharulsi apoi lapte de soia sau orez cat sa acoprere macul,se lasa sa fiarba circa 15 minute pana se ingroasa,se lasa apoi la racit.
Modul de preparare-am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar,am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult ,5-10 minute,am lasat mai moale aluatul,se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent,se fac cozonacii si ce-i mai important,am vazut eu,sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora,se coc la foc moderat,proba cu scobitoarea,deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia( nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine,se ung cand sant aproape gata).
Une brioche bien à mon goût et très bien presenter, bravo!
RispondiEliminahummm esta super fofinho adorei o interior ele esta 5* bjs
RispondiEliminaArtistic, ce mai...!!!Un cozonac adevarat:)!Pupici
RispondiEliminaRica la torta, me llevo un trocito que me ha entrado un apetito.
RispondiEliminaBesitos
cat de bin e arata nici nu zici ca e de post
RispondiElimina