Passa ai contenuti principali

Ciocolata calda -nu la pahar-in foetaj

O ciocolata calda servita nu la pahar,ci in foetaj ce ziceti?? alaturi de o cafeluta fierbinte.....si de o persoana draga.......

O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara,acum am incercat-o cu ciocolata,un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre,imi place ca e simplu de facut,e un foetaj facut in casa,deci e mai sanatos decat cel cumparat,stii ce pui in el,fara e-uri,si nu dureaza asa mult pregatirea lui,se poate face cu umplutura dulce sau sarata.



Ingrediente-800gr faina,300 ml lapte,200 ml iaurt,2 oua,o lingurita rasa sare,o lingurita zahar,40 gr drojdie proaspata,2oo gr unt moale.Pentru unplutura ciocolata cu lapte sau amaruie ,dupa gustul fiecaruia
Modul de preparare-se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute,dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat,acest aluat il impartim in doua,fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale,se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil,in forma rotunda,se unge cu un strat subtire de unt moale,se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt,se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale,si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat,ultima foaie nu se unge cu unt,separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat,am obtinut astfel doua "coline" de aluat ,eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins "colina" cat am putut de subtire,cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat,am taiat triunghiuri ,le-am umplut cu ciocolata(am pus doua cubulete de ciocolata),le-am rulat,am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar,se coc la foc moderat,dar atentie-cuptotul  trebuie sa fie deja incins inainte,cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra,se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup.(daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia  scoase de la cuptor,eu o parte le-am congelat).

Commenti

  1. Ce bine arata. Am retinut reteta si trebuie sa o incerc. Pupici!

    RispondiElimina
  2. Osservo quel cestino e vorrei averlo qui in questo momento!! buona serata...ciao

    RispondiElimina
  3. Simplemente delicioso y crujiente, me llevo unos cuantos para el te.
    Besitos

    RispondiElimina
  4. Meravigliose queste immagini, sembrano reali!! buona giornata...ciao

    RispondiElimina
  5. Ne ispitesti, asa de rau , in post! delicioase!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.