Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Foarte faina painica.
RispondiEliminaCraciun fericit si An Nou plin de bucurii alaturi de cei dragi tie.
multumesc micu,uneori imi vine pofta de painica calda si de mirosul painii in toata casa,sarbatori fericite
RispondiEliminaCraciun fericit cu multe bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!!
RispondiEliminaCraciun fericit,draga mea!
RispondiEliminaCe bine arata painica... zici ca e cozonac!!
RispondiEliminaCraciun fericit!!... Si cat mai multe retete pe blog...